Montage

Pffeww… Bijna een jaar later, en na 47 lange draaidagen (waarvan enkele steenkoude!)  zijn we op 9 mei begonnen met de montage van de film.

Vandaag hebben we 30 minuten film waarmee al een en ander is gebeurd: nagekeken en verbeterd door een beroepsmonteur, scènes geschrapt en een paar schone beelden in de prullenmand gekieperd…: jammer, zeer jammer! Het motto is “kill your darlings” maar het is in het belang van het tempo en de spanning van de film. Zoals jullie allicht weten, wordt de montage dagelijks bekeken en beoordeeld door de scenariste-annex-producente-annex-oorzaak-van-dit-alles. Spannende momenten ;-)

Het werk vordert trager dan verwacht en zoals we al dachten tijdens de opnames, zijn er nogal wat geluiden die stoorzender speelden en ettelijke buitenopnames naar de bliksem hielpen. Er bestaan softwareprogramma’s en andere trukjes om dit te “repareren”…  het is echter geen sinecure… Maar we doen met veel enthousiasme voort! Tot de volgende!

W. Ebmeester

Een gedachte over “Montage”

  1. Hij doet dat zeer goed, onze W. Ebmeester, maar ik ben helemaal niet zo moeilijk als hij laat uitschijnen!
    Oorzaak-van-dit-alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>