Zaak: De Zutter – 12e best bezochte film in 2016!

Iets meer dan 3 jaar na de première van Zaak: De Zutter, valt na een speurtocht op de webstek van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) ons aandachtig oog op een sectie met jaarverslagen. Nieuwsgierig zijnde, klikken wij met enige aandacht het jaarverslag van 2016 aan en beginnen te lezen.
Na een reeks lofbetuigingen aan het eigen bestuur en werking, publiceert het Fonds o.a. ook het aantal bioscoopbezoekers per film, uitgebracht in 2016.

VAF-Zaak-DeZutter
U kan zich voorstellen dat wij toch even verbaasd keken en vervolgens zeer luid juichten, want, zeer geacht publiek en filmliefhebbers, u zal het niet geloven: Zaak: De Zutter was in 2016 de twaalfde best bezochte film met – officieel – 22481 bezoekers. Tel daarbij de bezoekers die we in culturele centra mochten ontvangen en we zitten aan of over de kaap van 25000. Dat betekent dat Zaak: De Zutter het even goed deed als Cannesselectie “La fille inconnue” en bijna zo goed als de financieel ondersteunde “Everybody Happy”. En dat zonder steun van het VAF…

Wij – en samen met ons het 300-koppige team -  vinden nog altijd dat we bijzonder trots mogen zijn op deze op en top Vlaamse productie…. <dramatisch aanzwellende muziek> …<trompetgeschal>…

Zaak: De Zutter – DVD!

 Beste Zaak: De Zutterfans,
We zijn zo ver: onze DVD komt eraan! 
Hopelijk tekenen jullie in, maar willen jullie dit bericht ook zoveel mogelijk verspreiden? 
Start voorintekening DVD ‘Zaak: De Zutter’

Wanneer vanaf heden tot en met 10 december 2016!

Prijs:

-> 10 euro/DVD + eventuele verzendingskosten (5 euro/DVD)

->  vanaf 20 december 2016 = 15 euro/DVD + eventuele verzendingskosten: ook 5 euro per DVD)

Hoe:

door storting van 10 euro ( of 15 euro bij verzending) per DVD + vermelding aantal exemplaren + volledig postadres bij verzending!! 

Op rekening van ‘Het Moment’ – BE08 9796 2678 5713.

 Afhalen (geen aankoop) kan op

17 december 2016 vanaf 13u tot 17u in OC ‘Kleine Beer’  – Beernem

 Vanaf 20 december 2016 kan je de DVD ook aankopen op volgende adressen:
krantenwinkel  ‘Kiekeboek’ Stationsstraat 63A
krantenwinkel ‘Harlekijn’ Hoornstraat 1 in Beernem
fotograaf Jan Vermersch De Plaats in Knesselare
‘De Appel van Verleiding’,  Merendreedorp 56 in Merendree
Van harte dank bij voorbaat!

Zaak: De Zutter – Trailer

Ha!, na veel montage werk, en na ettelijke weken kunst- en vliegwerk in de klankstudio’s van Sonicfilm, kunnen we nu eindelijk al de trailer van de langspeelfilm Zaak: De Zutter trots aan u voorstellen.

Kijk op:  Vimeo of op Dailymotion

Vanaf 20 april 2016 in de Kinepoliscinema’s van Brugge en Gent! Binnenkort speelt de trailer in de bioscopen en kan je via de webstek ook tickets kopen!

BannerZaakDeZutterKleinCha2

 

Wees gegroet,

W. Ebmeester

Montage

Pffeww… Bijna een jaar later, en na 47 lange draaidagen (waarvan enkele steenkoude!)  zijn we op 9 mei begonnen met de montage van de film.

Vandaag hebben we 30 minuten film waarmee al een en ander is gebeurd: nagekeken en verbeterd door een beroepsmonteur, scènes geschrapt en een paar schone beelden in de prullenmand gekieperd…: jammer, zeer jammer! Het motto is “kill your darlings” maar het is in het belang van het tempo en de spanning van de film. Zoals jullie allicht weten, wordt de montage dagelijks bekeken en beoordeeld door de scenariste-annex-producente-annex-oorzaak-van-dit-alles. Spannende momenten ;-)

Het werk vordert trager dan verwacht en zoals we al dachten tijdens de opnames, zijn er nogal wat geluiden die stoorzender speelden en ettelijke buitenopnames naar de bliksem hielpen. Er bestaan softwareprogramma’s en andere trukjes om dit te “repareren”…  het is echter geen sinecure… Maar we doen met veel enthousiasme voort! Tot de volgende!

W. Ebmeester

Iets meer info…

Voilà, “de kop is ‘t er af’ zoals men dat in het schoon Vlaams zegt :-)

 Je vindt nu bovenaan twee menu’s : eentje voor de figuranten-FAQ ( de vraagbaak, zeg maar) en eentje voor de kostumering.  Als je het hoofdmenu aanklikt krijg je wat algemeenheden. Daaronder zijn er een aantal submenu’s die je een beetje meer wegwijs maken.

 Vragen of opmerkingen? Aarzel niet en geef hier een reactie.

 W. Ebmeester